Öppettider: Måndag-Fredag: 11.00-18.00 | Lördagar - Söndagar: Stängt Midsommarafton 25/6: Stängt | Telefon: 0413-55 99 33
dasdas
Close
(0) artiklar
Din varukorg är tom.
Produkter
  Filters
  Momsinställningar
  Sök
  Tillverkare: BOSS

  BOSS Nextone Stage - 40 Watt 1 X 12" Combo

  3.916,00 kr

  BOSS Nextone Artist, fyra förstärkarsteg, obegränsat uttryck. 40 Watt 1 X 12" Combo

  Artikelnr: 341855
  Finns i butik
  Leverans: 1-3 dagar

  Har du frågor om produkten?

  Uffe NIlsson

  Kontakta Uffe
   E-post 

  Har du frågor om produkten?

  Jocke Sandberg

  Kontakta Jocke
   E-post 

  BOSS Nextone Artist

  Genom att kombinera ljud och spelkänsla från rörförstärkare med nästa generation mångsidiga ljudkrav, presenterar BOSS Nextone-serien med ett nytt, spännande koncept inom professionella gitarrförstärkare. Distinkta ljud för varje kanal ger en bred mängd inspirerande ljud och fyra valbara Class AB analoga slutstegstyper ger direkt tillgång till de unika egenskaperna i slutsteg med rörtyperna 6V6, 6L6, EL84 eller EL34. Baserade på vår avancerade Tube Logic-metod, ställer varje slutstegstyp om kretsen helt från input till output och ger för första gången spelupplevelsen av samtliga dessa slutsteg i en enda förstärkare.

  Vill du gå djupare i inställningsmöjligheterna? Koppla då till Nextone Editor och bli en virtuell tekniker och finjustera bias, sag, EQ och andra interna inställningar för att perfekt matcha ditt anslag och din spelstil. Nextone inkluderar också moderna och praktiska funktioner för att spela live, så som inbyggda effekter, en line out för direktljud utan mikrofon samt en power control för uttrycksfulla ljud som låter starkt trots att de är kvar på hanterbara volymnivåer. Tack vare Tube Logic får du njuta av alla bra ljud och spelkänslan från dina favoritrörförstärkare utan den ryggknäckande vikten eller den fortlöpande underhållsproblematiken.

  •Förstärkare med professionell prestanda och autentiskt Tube Logic-ljud

  •Fyra analoga Class AB slutstegskretsar, valbara från panelen: 6V6, 6L6, EL84 och EL34

  •Portabel combo-design med 40 watts slutstegskraft och en specialdesignad 12-tums högtalare 

  •Kanaler: Clean och lead, med standard- och custom-lägen

  •Dynamiskt responsiv power control för ljudet av en pressad förstärkare vid hanterbara volymer

  •Nextone Editor (Mac/Windows) för att anpassa interna förstärkarparametrar, så som stack type, EQ, sag, bias, effekter, systeminställningar och många fler

  •Boost- och Tone-omkopplare för mer ”crunch” och ”sparkle”

  •Inbyggda effekter för delay, tremolo och reverb samt loop för att koppla in externa effekter

  •Kontakter för externa högtalare: en 8 ohm och två 16 ohm

  •Utgångar för Line, USB och phones/recording, med tre inställningar för uppmickad Air Feel valbara från Nextone Editor

  •Stöder direktinspelning och re-amping via USB

  Nästa generation gitarrförstärkare med Tube Logic

  Tube Logic är erkänt av gitarrister i hela världen för sin förmåga att leverera autentiskt ljud, respons och spelkänsla genom att återskapa de komplexa, interaktiva beteendena hos rörförstärkare. Denna omfattande process ger värdefulla fördelar till dagens gitarrister så som ökad pålitlighet, lägre vikt och underhållsfritt användande. Tube Logic har utvecklats ännu mer med Nextone-serien, och ger access till djupgående anpassning av funktioner och delar som är opraktiska eller omöjliga med traditionella rörkretsar. Med en Nextone-förstärkare får du den spelkänsla du förväntar dig från berömda förstärkartyper och du får möjlighet att anpassa ditt ljud med oöverträffad precision.

  Omedelbar ljudändring i slutsteget

  I en rörbestyckad gitarrförstärkare är förförstärkaren viktig för att forma det grundläggande ljudet, men det är slutstegsdesignen som definierar den övergripande ljudkaraktären och spelkänslan. De flesta förstärkare använder en specifik typ av slutstegsrör och några få låter dig byta olika slutstegsrör. Tyvärr är detta en process som kräver att man fysiskt byter ut rören vilket kräver tid hos en tekniker med tillhörande kostnad och besvär. För de flesta krävs det att man köper fler förstärkare för att få tillgång till den unika ljudkaraktäristiken i olika slutstegkonfigurationer...tills nu. 

  Nextone förändrar allt detta med möjligheten att omedelbart ändra karaktären i sin analoga Class AB slutsteg till en av fyra klassiska typer. Amerikanska ljud representeras av 6V6- och 6L6-slutstegsrör och brittiska ljud representeras av EL84- och EL34-slutstegsrör. Till skillnad från förstärkare baserade på modelleringsteknik, vilka bara skickar ”förbakade” förstärkarmodeller genom en icke-reaktiv förstärkare, så innebär valet av slutstegstyp på en Nextone att man totalt ändrar hela kretsförloppet i slutsteget samt hur förförstärkaren och högtalaren interagerar med det. Detta gör att hela förstärkaren agerar autentiskt vid alla inställningar och ger en realism som bara är möjligt med den avancerade Tube Logic-metoden.

  Nextone slutstegstyper

  •6V6 - Finns i hjärtat av många legendariska, amerikanska lågwattare och slutstegsröret 6V6 är känt för sitt distinkt mjuka och spröda ljud samt organiska kompression.

  •6L6 - Används i klassiska amerikanska förstärkare och vissa moderna high gain-konstruktioner och slutstegsröret 6L6 ger stort headroom med punch och en rund klang med ett fylligt mellanregister.

  •EL84 - Berömt som slutstegsrör i brittiska comboförstärkare som kom i slutet på 50-talet och i början på 60-talet, ger EL84 ett skimrande diskantrikt ljud vid lägre volym och fyllig, krämig distorsion när man pressar det.

  •EL34 - Slutstegsröret som finns i de ikoniska brittiska förstärkarstackarna, där EL34 är älskat för sitt varma, feta ljud och sin omisskänneliga ”rock crunch”.

  Högljudd känsla och ljud vid lägre volymer

  Alla rörförstärkare kräver att man pressar slutstegsrören för att få dem att låta som bäst. Tyvärr innebär det att man måste vrida upp volymen, något som så gott som alltid ogillas starkt av ljudtekniker, bandmedlemmar och grannar. Nextone drivs av Tube Logic och levererar den komplexa distorsionskaraktären i slutstegsrör och dess interaktion med transformatorn och högtalaren, vilket ger det feta och dynamiska ljudet vi älskar. Med Nextones justerbara power control kan du alltid uppleva ljudet av uppskruvat slutsteg samtidigt som du kan anpassa volymen till alla situationer, oavsett om det är hemma, i studion eller på scen.

  Var din egen förstärkartekniker och anpassa ljud för din egen spelstil och ditt eget anslag

  Nextone har två kanaler (Clean och Lead) plus delade tonkontroller och en presence-kontroll. Boost- och Tone-omkopplare finns till hands och ger dig möjlighet att få lite extra tryck och glimmer om så önskas. Med ett snabbt knapptryck kan du sätta förstärkaren i custom-läge, vilket ger fabriksinställda varianter av de två kanalerna. Det kan dessutom bli ännu bättre då custom-läget kan finjusteras precis som du vill ha det med mjukvaran Nextone Editor. 

  Via ett den lättanvända Nextone Editor har du tillgång till redigeringsverktyg för att finjustera ljudet så det perfekt matchar din personliga spelstil och dina favoritpedaler. Välj kanalens tone stack till American eller British, forma ljudet med kraftfull EQ och justera anslagskänslan med bias, sag med mera. En Tone-omkopplare kan adresseras till två olika typer och Boost-omkopplaren kan ställas in till olika typer eller kan till och med ställas in till att fungera som kompressor. Det finns en övergripande EQ vilken gör att du kan definiera klangen i hela förstärkaren. Med 99 olika användarinställningar tillgängliga kan du anpassa Nextones ljud för varje speltillfälle.

  Inbyggda effekter och en inkopplingsbar effektloop 

  Med inbyggda effekter för delay, reverb och tremolo, ger Nextone än mer praktisk flexibilitet till spelande gitarrister. I Nextone Editor kan delay-sektionen sättas till custom-läge och man kan välja analog, tape eller SDE-3000 som delay-typ eller en tremolo-effekt, medan reverb kan sättas till plate, spring eller hall. Dessutom kan man redigera alla effekter på djupet för att få till det perfekta ljudet. Förstärkaren har även en loop för att kunna integreras med dina egna effekter och loopen kan redigeras för seriell/parallell signalväg, loop-position och mer via Nextone Editor.

  Praktiska funktioner för att spela live och för inspelning 

  Genom att koppla in en enda kabel kan du med en GA-FC foot controller (säljes separat) välja kanal, Tone, Boost, effekter, volym med mera. Om du vill göra det ännu lättare för dig kan du koppla in upp till tre fotomkopplare i FS-serien för att kontrollera olika funktioner. Det finns också en utgång för att skicka en direktsignal till ett PA plus en phones/recording-utgång för att öva tyst och spela in utan att störa någon. Med Nextone Editor kan direktljudet ställas in till en av tre varianter av Air Feel för att få olika versioner av uppmickat ljud.    

  Det finns kontakter för externa högtalare med stöd för att koppla in upp till två 16-ohm 4x12-lådor för ännu större ljud. Utöver att kommunicera med Nextone Editor fungerar förstärkarens USB-kontakt också för direktinspelning till ditt favoritinspelningsprogram. Det finns stöd för flerkanalsinspelning vilket möjliggör inspelning av både den högtalarsimulerade signalen och en torr originalsignal för att senare göra re-amping genom Nextone.

   

   

   

  Specifikationer
  Kategori Combo
  Uteffekt 40 W
  Högtalare 12"
  Reverb Ja
  Hörlursuttag Ja
  USB koppling Ja

  BOSS Nextone Artist

  Genom att kombinera ljud och spelkänsla från rörförstärkare med nästa generation mångsidiga ljudkrav, presenterar BOSS Nextone-serien med ett nytt, spännande koncept inom professionella gitarrförstärkare. Distinkta ljud för varje kanal ger en bred mängd inspirerande ljud och fyra valbara Class AB analoga slutstegstyper ger direkt tillgång till de unika egenskaperna i slutsteg med rörtyperna 6V6, 6L6, EL84 eller EL34. Baserade på vår avancerade Tube Logic-metod, ställer varje slutstegstyp om kretsen helt från input till output och ger för första gången spelupplevelsen av samtliga dessa slutsteg i en enda förstärkare.

  Vill du gå djupare i inställningsmöjligheterna? Koppla då till Nextone Editor och bli en virtuell tekniker och finjustera bias, sag, EQ och andra interna inställningar för att perfekt matcha ditt anslag och din spelstil. Nextone inkluderar också moderna och praktiska funktioner för att spela live, så som inbyggda effekter, en line out för direktljud utan mikrofon samt en power control för uttrycksfulla ljud som låter starkt trots att de är kvar på hanterbara volymnivåer. Tack vare Tube Logic får du njuta av alla bra ljud och spelkänslan från dina favoritrörförstärkare utan den ryggknäckande vikten eller den fortlöpande underhållsproblematiken.

  •Förstärkare med professionell prestanda och autentiskt Tube Logic-ljud

  •Fyra analoga Class AB slutstegskretsar, valbara från panelen: 6V6, 6L6, EL84 och EL34

  •Portabel combo-design med 40 watts slutstegskraft och en specialdesignad 12-tums högtalare 

  •Kanaler: Clean och lead, med standard- och custom-lägen

  •Dynamiskt responsiv power control för ljudet av en pressad förstärkare vid hanterbara volymer

  •Nextone Editor (Mac/Windows) för att anpassa interna förstärkarparametrar, så som stack type, EQ, sag, bias, effekter, systeminställningar och många fler

  •Boost- och Tone-omkopplare för mer ”crunch” och ”sparkle”

  •Inbyggda effekter för delay, tremolo och reverb samt loop för att koppla in externa effekter

  •Kontakter för externa högtalare: en 8 ohm och två 16 ohm

  •Utgångar för Line, USB och phones/recording, med tre inställningar för uppmickad Air Feel valbara från Nextone Editor

  •Stöder direktinspelning och re-amping via USB

  Nästa generation gitarrförstärkare med Tube Logic

  Tube Logic är erkänt av gitarrister i hela världen för sin förmåga att leverera autentiskt ljud, respons och spelkänsla genom att återskapa de komplexa, interaktiva beteendena hos rörförstärkare. Denna omfattande process ger värdefulla fördelar till dagens gitarrister så som ökad pålitlighet, lägre vikt och underhållsfritt användande. Tube Logic har utvecklats ännu mer med Nextone-serien, och ger access till djupgående anpassning av funktioner och delar som är opraktiska eller omöjliga med traditionella rörkretsar. Med en Nextone-förstärkare får du den spelkänsla du förväntar dig från berömda förstärkartyper och du får möjlighet att anpassa ditt ljud med oöverträffad precision.

  Omedelbar ljudändring i slutsteget

  I en rörbestyckad gitarrförstärkare är förförstärkaren viktig för att forma det grundläggande ljudet, men det är slutstegsdesignen som definierar den övergripande ljudkaraktären och spelkänslan. De flesta förstärkare använder en specifik typ av slutstegsrör och några få låter dig byta olika slutstegsrör. Tyvärr är detta en process som kräver att man fysiskt byter ut rören vilket kräver tid hos en tekniker med tillhörande kostnad och besvär. För de flesta krävs det att man köper fler förstärkare för att få tillgång till den unika ljudkaraktäristiken i olika slutstegkonfigurationer...tills nu. 

  Nextone förändrar allt detta med möjligheten att omedelbart ändra karaktären i sin analoga Class AB slutsteg till en av fyra klassiska typer. Amerikanska ljud representeras av 6V6- och 6L6-slutstegsrör och brittiska ljud representeras av EL84- och EL34-slutstegsrör. Till skillnad från förstärkare baserade på modelleringsteknik, vilka bara skickar ”förbakade” förstärkarmodeller genom en icke-reaktiv förstärkare, så innebär valet av slutstegstyp på en Nextone att man totalt ändrar hela kretsförloppet i slutsteget samt hur förförstärkaren och högtalaren interagerar med det. Detta gör att hela förstärkaren agerar autentiskt vid alla inställningar och ger en realism som bara är möjligt med den avancerade Tube Logic-metoden.

  Nextone slutstegstyper

  •6V6 - Finns i hjärtat av många legendariska, amerikanska lågwattare och slutstegsröret 6V6 är känt för sitt distinkt mjuka och spröda ljud samt organiska kompression.

  •6L6 - Används i klassiska amerikanska förstärkare och vissa moderna high gain-konstruktioner och slutstegsröret 6L6 ger stort headroom med punch och en rund klang med ett fylligt mellanregister.

  •EL84 - Berömt som slutstegsrör i brittiska comboförstärkare som kom i slutet på 50-talet och i början på 60-talet, ger EL84 ett skimrande diskantrikt ljud vid lägre volym och fyllig, krämig distorsion när man pressar det.

  •EL34 - Slutstegsröret som finns i de ikoniska brittiska förstärkarstackarna, där EL34 är älskat för sitt varma, feta ljud och sin omisskänneliga ”rock crunch”.

  Högljudd känsla och ljud vid lägre volymer

  Alla rörförstärkare kräver att man pressar slutstegsrören för att få dem att låta som bäst. Tyvärr innebär det att man måste vrida upp volymen, något som så gott som alltid ogillas starkt av ljudtekniker, bandmedlemmar och grannar. Nextone drivs av Tube Logic och levererar den komplexa distorsionskaraktären i slutstegsrör och dess interaktion med transformatorn och högtalaren, vilket ger det feta och dynamiska ljudet vi älskar. Med Nextones justerbara power control kan du alltid uppleva ljudet av uppskruvat slutsteg samtidigt som du kan anpassa volymen till alla situationer, oavsett om det är hemma, i studion eller på scen.

  Var din egen förstärkartekniker och anpassa ljud för din egen spelstil och ditt eget anslag

  Nextone har två kanaler (Clean och Lead) plus delade tonkontroller och en presence-kontroll. Boost- och Tone-omkopplare finns till hands och ger dig möjlighet att få lite extra tryck och glimmer om så önskas. Med ett snabbt knapptryck kan du sätta förstärkaren i custom-läge, vilket ger fabriksinställda varianter av de två kanalerna. Det kan dessutom bli ännu bättre då custom-läget kan finjusteras precis som du vill ha det med mjukvaran Nextone Editor. 

  Via ett den lättanvända Nextone Editor har du tillgång till redigeringsverktyg för att finjustera ljudet så det perfekt matchar din personliga spelstil och dina favoritpedaler. Välj kanalens tone stack till American eller British, forma ljudet med kraftfull EQ och justera anslagskänslan med bias, sag med mera. En Tone-omkopplare kan adresseras till två olika typer och Boost-omkopplaren kan ställas in till olika typer eller kan till och med ställas in till att fungera som kompressor. Det finns en övergripande EQ vilken gör att du kan definiera klangen i hela förstärkaren. Med 99 olika användarinställningar tillgängliga kan du anpassa Nextones ljud för varje speltillfälle.

  Inbyggda effekter och en inkopplingsbar effektloop 

  Med inbyggda effekter för delay, reverb och tremolo, ger Nextone än mer praktisk flexibilitet till spelande gitarrister. I Nextone Editor kan delay-sektionen sättas till custom-läge och man kan välja analog, tape eller SDE-3000 som delay-typ eller en tremolo-effekt, medan reverb kan sättas till plate, spring eller hall. Dessutom kan man redigera alla effekter på djupet för att få till det perfekta ljudet. Förstärkaren har även en loop för att kunna integreras med dina egna effekter och loopen kan redigeras för seriell/parallell signalväg, loop-position och mer via Nextone Editor.

  Praktiska funktioner för att spela live och för inspelning 

  Genom att koppla in en enda kabel kan du med en GA-FC foot controller (säljes separat) välja kanal, Tone, Boost, effekter, volym med mera. Om du vill göra det ännu lättare för dig kan du koppla in upp till tre fotomkopplare i FS-serien för att kontrollera olika funktioner. Det finns också en utgång för att skicka en direktsignal till ett PA plus en phones/recording-utgång för att öva tyst och spela in utan att störa någon. Med Nextone Editor kan direktljudet ställas in till en av tre varianter av Air Feel för att få olika versioner av uppmickat ljud.    

  Det finns kontakter för externa högtalare med stöd för att koppla in upp till två 16-ohm 4x12-lådor för ännu större ljud. Utöver att kommunicera med Nextone Editor fungerar förstärkarens USB-kontakt också för direktinspelning till ditt favoritinspelningsprogram. Det finns stöd för flerkanalsinspelning vilket möjliggör inspelning av både den högtalarsimulerade signalen och en torr originalsignal för att senare göra re-amping genom Nextone.

   

   

   

  Specifikationer
  Kategori Combo
  Uteffekt 40 W
  Högtalare 12"
  Reverb Ja
  Hörlursuttag Ja
  USB koppling Ja